Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Şiir nedir. Şiirin tanımı nasıldır.

02.04.2019
1.212
A+
A-
Şiir nedir. Şiirin tanımı nasıldır.

Şiir nedir. Şiirin tanımı nasıldır.

Şiir muhteşem bir sanattır. Kalbiniz Hussar Ballad’ın ritminde attığında, Mtsyri oyununun kahramanı için endişelendiğinde, ölen Romeo’nun gözünde Juliet gibi acı çekerken ya da Tyutchev ile doğanın güzelliğine hayran kaldığınızda harika. Şiirin hissedebilmesi ve anlayabilmesi gerekir, o zaman onu sevmek zor değildir Muhtemelen dünyada şiirleri hiç sevmeyen, en azından bir ayet hatırlanacak, çengelli diye adlandırılan hiç kimse yoktur. İstisna değiliz. Gerçekten şiirleri severiz ve koleksiyonda toplarız. İçinde bilinmeyenin büyük ve yetenekli şiirlerinin başyapıtları var. Bazıları sizi güldürür, neşelendirir, bazıları gözyaşlarına neden olur. Sadece iyi bir ruh hali garanti etmiyoruz. Ancak kayıtsız kalmayacağınızı garanti ediyoruz.
Şiir;şekil özellikleri bakımından nazım birimi, vezin, kafiye, redifve ses tekrarları gibi unsurların birleşmesiyleoluşur. Mecazlar, edebîsanatlar, imgeler, sembol ve imajgibi unsurlar ise şiirin anlam katmanlarını tamamlar. Bütün bu şekil ve anlamunsurları şiir denen bütünü oluşturur ve şiir bunların bir toplamı olarakortaya çıkar. Bu sebeple şiir denilen yapı bunlardan birisine indirgenemez.
82d30e36 807f 4e57 926e 730165f4b811
Şiir nedir
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.