Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Doğal Sirkeni Evde Kendin Yap Evde Doğal Sirke Nasıl Yapılır?

18.04.2019
1.252
A+
A-
Doğal  Sirkeni Evde Kendin Yap Evde Doğal Sirke Nasıl Yapılır?

Doğal  Sirkeni Evde Kendin Yap Evde Doğal Sirke Nasıl Yapılır?

 Bu sirke yapımı konusunu çok araştırdım. herkesin kendisine göre bir tarifi olduğunu ve içine konan malzemelerin farklı farklı olduğunu farkettim. Doğal sirke nasıl yapılır diyerek sorduğunuzda sadece elma ve su ile yapılan sirke; içerisine bal, nohut, bulgur konulan sirke ya da daha önceden yapılan sirkenin konması ile yapılan sirke… İşte tüm bu değişik tarifelerin bir ortasını bularak bu gün doğal bir sirke yapmak için kollarımı sıvadım ve aşağıdaki malzemeleri hazırladım. Büyük boylu 1 kg elma, 50 adet nohut, 1 yemek kaşığı süzme bal, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3.5 kg cam kavanoz, bir küçük tülbent, kısa bir ip.

ea8f408e e7ca 4733 840e 5b306dcfa366
Ev Yapımı Sirke

Sirke yapımı için gerekli malzemeler:
1 kg Elma
50 Adet Nohut
1 Yemek Kaşığı Süzme Bal
!/2 Çay Kaşığı yemeklik Kaya Tuzu.
3 kg içme Suyu
3,5 kg Cam Kavanoz.
Tülbent Cam Kavanozun Ağzını Kapatacak Büyüklükte
İp

Sirkenin Hazırlanışı:
Öncelikle cam kavanozu masanın üstüne koyuyoruz. Elmaları yıkayıp kabuğu ile beraber dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıyor ve kavanoza dolduruyoruz.
Bir yemek kaşığı balı içine koyuyoruz, arkasından 50 adet nohutu koyuyoruz. Tuzu, suyu ekleyip . biraz karıştırıyoruz. Kavanozun ağzını tülbent ile kapatıp ip ile bağlıyoruz. Daha sonra bu hazırlamış olduğumuz sirkemizi güneş almayacak evin serin bir yerine koyuyoruz. 20 gün sonra ağzını açıp tahta kaşık ile karıştırıp tekrar kapatıyoruz. İkinci 20 gün sonra sirkenin üstü bar yada küf tutmuş olcak. Telaşlanmayın bu iyi bir şeye delalet sirkenin üstündeki bu küfleri kaşık yardımı ile temizleyip bir tülbent yardımı ile sirkemizi süzüp cam şişeye koyup kullanmaya başlıyoruz. Afiyet olsun.

e517dda5 1eb2 4160 bdd9 1f43b4837ad5
Sirke Nasıl Yapılır

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.