Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Hafif Yağmurlu

Ayakkabınız (Arkadan) Fort Kısmından (Vuruyor) Rahatsız Ediyor Ve Yara Yapıyorsa Ne Yapmalıyız?

24.04.2019
1.578
A+
A-
Ayakkabınız (Arkadan) Fort Kısmından (Vuruyor) Rahatsız Ediyor Ve Yara Yapıyorsa Ne Yapmalıyız?
5f9ec042 558b 4ebd 984e 594bd462a2c1
Fort kısmı içten yırtılmış ayakkabı 


Herhangi bir mağazadan almış olduğunuz ayakkabının arka tarafı (fort) kısmından topuğunuzu rahatsız edip yara yapıyorsa okuokubil.com farkıyla bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.
Ayakkabılar bazen derinin sertliği yada dikişlerin toplanması ile alakalı olarak topuğunuzu yara yapabilir. Ayakkabının arkasına  yani fort kısmına konan kösele parçasıdır. Bu fort’un amacı ayakkabının ayaktan çıkmasını önlemek,ayakkabının arkatarafının bozulmadan durmasını ve ayakkabının ilk günki gbi güzel, düzgün  kalmasını sağlamaktır.
fort (Poli Vinil Klörür)poliüretan maddelerden yapılır. Ayakkabının önemli parçasından biridir.
Şimdi bu fort kısmının ayağımızı yara yapmasını nasıl engelleriz.
1-ayakkabınızın arkasındaki iç astarı kaldırınız.
2-kalın bir kartonu iç astarın şekline göre kesiniz fazla geniş olmasın
3-kartonu ve iç astarı yapıştırınız .
bu işlemde yükseltme yaparak topuğunuzun arka tarafında oluşan yaradan kurtarmış olduk
Şimdide fort kısmını yumuşatma işlemini yapalım.
Öncelikle ıslak bir bez ile ayakkabının arka tarafını nemlendirelim.Çekiç ile fort kısmının dikiş yerlerini yavaş yavaş çekiçleyelim.Bu işlem için ayakkabınızın arkatarafını beton zemine dayayınız ve işleme devam ediniz daha iyi sonuç alırsınız.

Not: Bu çekiçleme işlemini yaparken çok dikkatli olunuz deri yırtılabilir.

9b20f63b 8dc2 4dc5 86ec d11fa12177ba

Lütfen ayakkabılarınızın bağını çözmeden ayakkabınızı giyip çıkatmayınız. Mutlaka çekecek kullanınız. Aksi taktirde topuk iç kısmında yırtılmalar oluşur buda ayak topuğunuzun sürtünmeden dolayı yara olmasına sebeb olur.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.