Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Twitter ve Facebook’ta en çok kullanılan Emoji ve İfadeler hangileridir?

30.03.2019
1.605
A+
A-
Twitter ve Facebook’ta en çok kullanılan Emoji ve İfadeler hangileridir?

Twitter ve Facebook’ta en çok kullanılan Emoji ve İfadeler hangileridir?

Emojiler
Emojiler
Emoji ve ifadeler bir fikir, duygu ya da his iletmek için kullanılan grafiksel temsillerdir. Bu semboller, sosyal ağlar, SMS, WhatsAppi, twitter, facebook, okuokubil gibi anlık mesajlaşma uygulamaları ve  çevrimiçi iletişimde çok popülerdir .
Whatsapp’da en popüler ifadeler.
Whatsapp  emojisi iyi kullanıldığı iletişim uygulamalarından biridir. Çoğu durumda, bu resimli simgeler tüm cümlelerin yerine geçerek spikerin mesajını sadece bir sembolle iletebilir.
Whatsapp uygulaması , iOS hariç (Apple’ın standart emojilerini kullanan) tüm platformlarda mevcut olan kendi emoji tasarımına sahiptir.
Ancak, bu grafik görüntülerin çoğu yanlış yorumlanabilir. Yanlış anlaşılmaları önlemek için, Whatsapp’taki en popüler emojilerin resmi anlamını topladık .
Gülen Yüz ( Sırıtan Yüz) 

g%25C3%25BClen%2By%25C3%25BCz

Bu emoji, dişleri gösteren büyük bir ağzı gülen bir yüzle temsil edilir. Bu sembol genellikle daha önce mesajda sunulan içerikle ilgili olarak kişinin mutluluğunu veya neşesini göstermek için kullanılır.

Gülmenin Ağlaması LOL ( Sevinçli Gözyaşlarıyla Yüz) 
  
a%25C4%259Fla

Bu emoji, kişinin o kadar gülüyor olduğunu, gözlerinin yırtıldığını ve ağladığı izlenimini uyandırdığı anlamına gelir. Genellikle birisi bir şeyin çok komik olduğunu açıkça belirtmek istediğinde kullanılır .

Oxford English Dictionary’e göre, bu sembolün popülaritesi o kadar büyük ki 2015’te “Yılın Sözü” olarak kabul edildi .

Soğuk ter veya ağır iş ( Hüzünlü yüzü terden ) 

ter

Bu emoji baş aşağı çalışan bir damla ter ile üzgün veya nötr bir yüz ile temsil edilir.

Genellikle metin mesajlarında hayal kırıklığı, endişe veya hayal kırıklığı hissini iletmek için kullanılır . Emojinin adından da anlaşılacağı gibi, bu sembol bir insanın fiziksel veya duygusal olarak ne kadar kararlı olduğunu göstermek için de kullanılabilir.
Sevgi dolu bir öpücük gönderme ( Bir öpücük üfleme ) 

sevgi

Yanıp sönen bir yüzün görüntüsüyle temsil edilir ve sanki esiyormuş gibi ağzına yakın küçük bir kalp.

Bu emoji çok popülerdir ve genellikle niyet diğerine çok sevecen bir öpücük göndermek için kullanılır . Birçok öpücük emojisi var, ama bu en çok kullanılanlardan biri.
Sessizlik | Ağzı olmayan yüz ( Ağız olmadan yüz ) 
a%25C4%259Fz%25C4%25B1%2Byok
Gözlerle ama ağzın olmadan. Bu emoji sessiz olma eylemini temsil ediyor. Birisi bir şey hakkında yorum yapmama seçimini netleştirmek istediğinde, hatta konuşacak birkaç şeyi olsa bile, sıklıkla kullanılır.
Ancak , örneğin, kişi yeni okuduğu bir şey hakkında konuşmasız olduğunda, belirli bir konu hakkında yorum yapamamayı ifade etmek için de kullanılabilir .
Yuvarlanan Gözler ( Yuvarlanan Gözlerle Yüz ) 
yuvarlanan%2Bg%25C3%25B6z
Konuşmada biri veya konu için can sıkıntısı hissini, hor görmeyi veya küçümseme duygusunu göstermek için kullanılır. Bağlama bağlı olarak, bu emoji alaycı bir yorum kullanımını belirtmek için de kullanılabilir.
Ağlayan Yüz ( Ağlayan Yüz ) 

crying face 1f622

Bu emoji, muhatapların sinirlendiğini ya da çaresiz ya da histerik olduğu bir noktadan rahatsız olmadığını ya da bir şeyle yaralandığını göstermektedir.

Grimace ( Ekşi yüz ) 

grimacing face 1f62c

Bu genellikle ” Grinning Face ” emojisiyle karıştırılır , ancak anlamı bundan tamamen farklıdır.

Careta, arayan için rahatsız edici veya elverişsiz durumları temsil etmek için mükemmeldir . Ayrıca, kişinin belirli bir durumdan dolayı gergin veya rahatsız olduğu anlamına da gelebilir.
Örneğin konuşmacıdan bir şaka sinyali olarak yorumlanabilir, örneğin bir konu hakkında ciddi olarak konuşmuyor.
Nötr yüzü ( Nötr yüz ) 

n%25C3%25B6tr

Bu emoji, belirli bir duygu tipinin olmadığını temsil eder. Genellikle bir şey çok ilgi çekici olduğunda, ifade edilecek doğru duygu ifadesi bulunmadığında kullanılır.

Dalgın ( Düşünme yüz ) 

thinking face 1f914

Birisi bir şeyi düşündüğünü veya yansıttığını göstermek istediğinde, çok popüler bir emojidir.

Örneğin, bazı durumlarda, örneğin bir ifadenin gerçekliği ile ilgili sorgulamayı alaycı bir şekilde göstermek yararlı olabilir.
Bu, eli gösteren birkaç surattan biri.
Sarılma ( yüz sarılma ) 

hugging face 1f917

Açık elleri ve gülen yüzü olan bir surat. Amaç, diğer insan için sahip olduğumuz sevgi ve sevgiyi göstermek, onu kucaklamak isteyen olduğunda kullanılır.

Genellikle muhatabı gerçekten kucaklamak istediğimizde gönderilir ancak mesafe yüzünden yapamayız.
Bu emojinin görüntüsü genellikle cihaza (iOS, Android, Windows vb.) Göre değişir, bu nedenle yukarıda gösterilen görüntüden biraz farklı görünebilir.
Öfkeli ve Sinirli ( Burun Buharı ile Yüz ) 

face with look of triumph 1f624

Bu gülen yüz, burnundan çıkan bir dumanla temsil edilir ve bir insanın bir şeyle ilgili sinirlilik, hüsran ve küçümseme fikrini iletir.

Kural olarak, bu emoji genellikle arayan kişi bir şeye sinirlendiğinde, özellikle sinir bozucu veya önemsiz bir şey olduğunda kullanılır.
Uyku ( yüz uyku )
 
sleeping face 1f634

Bu emoji, konuşmacının çok uykulu olduğu, gülen yüzünün tepesinde “Zzz” olduğu, ifadenin uyuşukluğunu gösteren sembolü anlamına gelir.

Genellikle iki ana olayda kullanılır: kişinin kelimenin tam anlamıyla uyuduğunu göstermek (uykulu) veya bir kişinin bir konudaki sahip olduğu toplam ilgiyi göstermek çok sıkıcıdır.
Uykulu ( uykulu yüz ) 

uykulu

Tıpkı önceki emoji gibi, kişinin sohbetin içeriğiyle uykulu veya sıkılmış olduğunu göstermek için de kullanılır.

” Uyuyan yüz ” den farklı olarak , bu burun içindeki bir su kabarcığı ile temsil edilir. Bu, karakterlerin sağlıklı bir şekilde uyuduğunu göstermek için anime ve manga’da çok yaygın bir temsildir.
Kalbin Gözleri (Kalp Gözleriyle Gülen Yüz ) 
smiling face with heart shaped eyes 1f60d
Bu emoji muhatabın bir şeye ya da birine aşık olduğunu göstermek için kullanılır. Genellikle insanlar bu emojiyi “Seni seviyorum” veya “Onu seviyorum” ile eşanlamlı olarak gönderir.
Çığlık ( Korku içinde yüz çığlık ) 
face screaming in fear 1f631

Bu emoji, Norveçli sanatçı Edvard Munch’ın The Scream adlı filmininkarakterine dayanıyor . Genellikle bir şey hakkında korku, korku ya da büyük sürpriz fikrini ifade etmek için kullanılır.
Gözler ( Gözler ) 

eyes 1f440 75İki gözün emojisi, özenliymiş gibi açılır, genellikle konuşmacının bir şeye dikkat ettiğini göstermek için kullanılır. Kişinin onayladığı veya merak ettiği bir yorumu kullanmak normaldir.
İleriye doğru yumruk at ( Yaklaşan Yumruk ) 
Bu emoji, konuşmacı diğer kişiyi yumrukluyor gibi kapalı bir yumruğu temsil ediyor.
Müsküler kolu ( Biceps esnetilmiş ) 
Bu emoji kas gösteren esnek bir koldan oluşur. Genellikle muhatapların gücü, kararlılığı ve direncinin bir işareti olarak kullanılır.
Parmaklar çapraz ( Çapraz parmaklar ) 

hand with index and middle fingers crossed 1f91eBu emoji muhatapların bir şeyleri gerçekleştirme arzusunu göstermek ya da başkalarına iyi şanslar vermek için kullanılır.
sallama el ( Dalgalanan El ) 

dalgaBu emoji, hareketini sembolize eden işaretler içeren bir el ile temsil edilir. Genellikle “merhaba” veya “güle güle” demek için bir tebrik hareketi olarak kullanılır.
Yükseltilmiş pencere ( Index Yukarı İşaret ) 
Bu emoji işaret parmağı yukarıya kaldırdı eliyle temsil edilir. Genellikle, kişinin belirli bir konu hakkında soru sormak veya dakik bir yorum sormak istediğini sembolize etmek için kullanılır.
Bu emojinin bir başka kullanımı, daha önce söylenen bir şeyin, yani emojinin hemen üstünde görünen mesajın önemini vurgulamaktır. Bu şekilde muhatap emojinin işaret parmağının mesaja işaret ettiği izlenimini edinir.
El Kaldırma (El Kaldırma ) 
person raising both hands in celebration 1f64c
Havada yükselen iki eli sembolize ediyor. Beklenilen iyi haberler gibi bir şeyin kutlanmasını temsil etmek için kullanılır.
Kişinin Tanrıya olan bağlılığını ifade etmek için de kullanılabilir, “hallelujah” ile eşanlamlı olarak hareket eder.
Birlikte Eller ( Hands Katlanmış ) 

person with folded hands 1f64fJapon kültüründe, iki eli bir arada temsil eden sembol bir teşekkür hareketi anlamına gelebilir. Bununla birlikte, Batı’da kullanımı, bir şey için dua etme (büküm) eylemini sembolize etmek için yaygındır.
Bazı yorumlar ayrıca, bu emojinin , iki kişinin ellerini anma işareti olarak çırptığı bir selamlama olan ” yüksek beşli ” ile eşanlamlı olarak kullanılmasını önermektedir .
Yüzü kaplayan kişi ( Kişi yüz yüze gelme ) 
face palm 1f926
Bu emoji eliyle yüzünü kaplayan bir kişiyi temsil ediyor. Birinin davranışına veya durumuna ilişkin inançsızlık, utanç ve hayal kırıklığı hissini ifade etmek için kullanılır.
Kişi şişkinlik ( Kişi Rüku ) 

person bowing deeply 1f647

Başlangıçta, bu emoji dogeza olarak bilinen bir Japon kültürü etiket kodunu temsil etmek için yaratıldı . Bu jest, bir bireyin diğerine duyduğu büyük saygıyı gösterir ve bir özür dilemek için sıklıkla kullanılır.

Bununla birlikte, Batı’da, diğer anlamların yanı sıra, diğer anlamların yanı sıra, şınav çeken bir kişi, masaj alırken uzanmış bir kişi olarak bu emojiye atfedilmiştir.
Hayır Hareketi (Hayır Hareketi ) 
face with no good gesture 1f645
Bu emoji, kollarıyla “X” oluşturan bir kişi tarafından temsil edilir. Bu sinyal bir şeye olumsuz bir cevap olarak yorumlanabilir.
Örneğin, muhatabın belirli bir şeyle veya durumla aynı fikirde olmadığını göstermek için bu emojiyi kullanmak çok yaygındır.
Tamam Hareketi (Tamam Hareketi Yapan Kişi ) 

face with ok gesture 1f646Kollarını başlarının üstünde olan, bir tür daire oluşturan bir kişiyi temsil eden emoji, “Tamam” ile aynı şeyi ifade etmek için kullanılır. Yani, birisi bu emojiyi kullandığında “tamam” mesajını iletiyor veya bir şeyi onaylıyor.

Elinizi Kaldırma ( Kişi El Kaldırma ) 

happy person raising one hand 1f64bSanki bir şey soruyor ya da cevap veriyormuş gibi havada el kaldırdı olan bir insan figürünü temsil ediyor.
Katlanmış el ile kişi ( kişi devrilme el ) 
kat

Bilgi masası personeli olarak da bilinen bu emoji, görünmez bir tepsi taşıyormuş gibi, kolu kaldırılmış ve elle katlanmış bir kişi olarak tanımlanır.

Bu emoji için pek çok olası yorum var, ancak en popüler olanları alay veya cesaret iletme fikri ile ilişkili.
Shrugging ( Shrugging ) 

shrug 1f937Konuşmacının öznenin içeriğine olan ilgisizliğini belirtmek için yaygın olarak kullanılır. Örneğin, kişinin belirli bir konu hakkındaki bilgi eksikliğini de ifade edebilir.
Bu emoji, ” _ () _ / ¯ ifadesinden kaynaklanıyor ve bu hala” ne olursa olsun “veya” Hiçbir şey bilmiyorum “ile aynı anlama gelebilir.
Emoji ve İfade Arasındaki Fark
İfade, İngilizce duygu (duygu) ve ikon (ikon) kelimelerinin birleşimidir . Örneğin, hüzün ya da sevinç gibi insani duyguları simüle etmeye yardımcı olan figürler oluşturma amacı ile birlikte kullanılan tipografik sembollerden oluşur.
İlk ifadenin oluşturulması, Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü Scott Fahlman’a aittir. 1982’de ilk kez aşağıdaki ifadeyi oluşturan bir semboller dizisi kullandı: 🙂
İfadelere örnekler:
🙁
: – ‘(
xD
s2
O_O
(͡ ° ͜ʖ ͡ °)
 okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.