Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Cinler Kimlere Musallat Olur?

01.03.2019
1.435
A+
A-
Cinler Kimlere Musallat Olur?

Cinler Kimlere Musallat Olur?
Cinlerde İnsandır. Görülemeyen ama insan gibi yaratılmış canlılardır.
Cinlerinde kendi içinde imanlısı ve imansızı vardır. İmanlı cinler yaşantılarında kimselerle uğraşmaz ve hiçbir insana musallat olmamaktadır.
Eskiden büyüklerimiz bizlere kapı eşiklerinden besmele çekerek geçin, çöplerden uzak durun,hamur sularını ayak basılan yerlere dökmeyin,gece ıslık çalmayın,yıkık ve harabe yerlerden geçmeyin diyerek tembih ederlerdi.
Tanıdığım birkaç kişi var. Cinlerle evli olduğunu ve çocuklarının olduğunu söylerler. Diğer bir tanıdığım ise ne zaman evine gitsem masada mutlak bir bardak fazla bulundurur. Yaşantısı içinde yaşayanların olduğunu söyler.
Bazı bilim adamları bu konulara girmeyerek olanlara da ruhi bunalım adını takarak geçiştirseler de ben bunu böyle olmadığını biliyorum.
Neden mi?  Kuran-ı kerimde geçen her bir kelime ye inanmak Müslümanlığın şartıdır. “Ben cinleri ve insanlan ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zariyat, 51/56)
fbe1487c 7467 4280 b553 af158cac4522
Cinler Kimlere Musallat Olur.
“Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır.” (A’raf, 7/179)
Cin, insanlar ile benzer özelliklere sahip olsa da farklı bir boyutta yaşayan, bilinçli bir canlıdır. Bazı din âlimleri Şeytan’ın da bir cin olduğu görüşündedir. Cinler, Kuran’da da geçtiği üzere ateşten yaratılmışlardır. Yeryüzündeki bazı bölgeler, cisimler insan ile cinler âlemi arasındaki geçişi sağlayabilmektedir. Cinler maddi bir bedene sahip olmadıkları için birçok bakımdan insanlara göre daha yetenekli canlılardır. İnsanlar üzerinde büyük bir tesire sahip olduklarını da söylemek gerekir.
Cinler Kimlere Musallat Olur? Cinler kolay,kolay bir insana musallat olmazlar. Kendini bilen bir insan cine teslim olamaz
Her akşam yatarken üç ihlas ve bir Fatiha süresi okuyunuz.
İhlas Suresi Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad
İhlas Suresi Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O’na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O ‘na bir denk de olmadı.
Fatiha Suresinin Okunuşu
1- Bismillahirrahmânirrahîm.
2- Elhamdü lillâhi rabbil’alemin
3- Errahmânir’rahim
4- Mâliki yevmiddin
5- İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în
6- İhdinessırâtel müstakîm
7- Sırâtellezine en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn
Fatiha Suresinin Anlamı
1- Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
2,3,4- Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur.
5- (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
6,7- Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.