Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Daha iyi şarkı sözleri yazmak için 5 adım.

17.02.2019
1.123
A+
A-
Daha iyi şarkı sözleri yazmak için 5 adım.

Daha iyi şarkı sözleri yazmak için 5 adım.

İyi şarkı sözleri yazmak, ustalaşması zor bir sanattır ve her parlak şarkı sözleri neslinde, büyüklerin ayak izlerini takip etmek zorlaşır. Ancak, her büyük şarkı sözü yazarı bir yerden başladı – ve iyi bir söz yazarı olmak, diğer sanat eserleri gibi, çalışmanın ve birçok uygulamanın sonucudur. Bugün size daha iyi şarkı sözleri yazmak için en iyi uygulamalardan beşi.
 

Not%2BDefteri
Not Defteri

Oku ve Şiir Yaz
Şiir, nesir ve lirizm arasındaki orta noktadır ve şiir okumak daha iyi ve belki de daha duyarlı bir lirikçi olmanıza yardımcı olabilir. Çeşitli şiir biçimlerini inceleyin ve farklı şiir türlerine, kafiye şemalarına ve ortak temalara aşina olun.
Kendinizi şiir meraklısı olarak bulamayabilirsiniz, ancak bazı şiir türlerinin sizi duygusal bir tepkiye karıştırdığını keşfedebilirsiniz. Nelerden hoşlandığınıza çok dikkat edin ve aynı türden şiirler yazmak için pratik yapın ve ardından bu aynı efektleri şarkı sözlerine uygulayın. Müziğe bazı şiirler koymayı da düşünebilirsiniz; bu, kelimelerin ve müziğin nasıl bir araya geldiğini gerçekten sindirme konusunda da iyi bir egzersiz olabilir.
Daha az çabayla daha fazla hayran ve daha fazla konser alın – bugün ücretsiz ReverbNation’a katılın
Tematik Tutarlı Olun
Müzisyenlerin çoğu, sevginin ve dostluğun sevincinden kederin ya da akıl hastalığının karanlığına kadar faaliyet gösterdikleri bir dizi temaya sahiptir. Hangi tür müziğin size en iyi konuştuğunu dikkatlice düşünün – parlak ve havadar pop sözlerini veya metal ve goth sözlerinin ağırlığını seviyor musunuz? Müzikal olarak en çok yankılanan şey muhtemelen müzikal olarak yazacağın sözlerin türü.
Sözlerinizde yer almak istediğiniz şiirlerin bir listesini yapın ve şiir çalışmalarınızla paralel olarak, bu temaları şiirsel çalışmanıza dahil edin. Farklı şiir tarzlarında farklı temalarla denemeler yapın ve en çok neyi sevdiğinizi görün. Şarkı sözleri yazmak doğada biraz akademik, ancak çoğu yaratıcı arayışlar gibi derin bir duygusal süreç. Deneme sizin için en doğal olanı bulmanıza yardımcı olacak ve sözlerinizi çok daha güçlü hale getirecektir.
Kendini tekrar etme
Lirik çalışmanıza bir veya daha fazla merkezi tema eşlik etse de, hem şarkılarınızda hem de çalışmanızın vücudunda kendinizi sözlerinizde tekrarlamaktan kaçının. Tekrarlama ve gerçek yaratıcılık karşıt şeylerdir. Ne söylemek istediğinize ve nasıl söylemek istediğinize ciddi düşünceler koymak, dinleyicinize gerçekten ulaşan sözler ile sonuçlanacaktır.
Bir şarkının hem sözleri hem de müziği, dinleyicide zihinsel veya duygusal bir tepki yaratmalıdır. Zaman geçtikçe ve pratikle, lirik çalışmanız evrimleşecek ve kitlenizde daha derin ve karmaşık tepkiler oluşacaktır. Ama kendini tekrar etmek sadece onları sıkar, öyleyse kaçın!
Başka Herkes Gibi Ses Etme
Söylediği gibi, “daha ​​önce yapıldı”, ve bu ifadenin gerçekleri var. Ancak gerçekten yaratıcı bir söz yazarı, onlardan önce gelenlere çok farklı bir dönüş yapabilir ve sevdikleri müzisyenler ve şairler gibi benzer hatta aynı fikirleri ifade etmenin yeni yollarını bulabilir. Yazdığınız bir şey duyduğunuz veya okuduğunuz bir şeye benziyorsa, mutlaka hurdaya almanıza gerek yoktur; sadece ek gelişime ihtiyacı olabilir. Bu ilk başta biraz ejderha gibi görünebilir, ancak ondan vazgeçme – zamanla bu süreç çok daha kolay olacak ve her seferinde çok yoğun bir düşünce yapmanıza gerek kalmadan iyi gelişmiş sözler yazacaksınız .
Thesaurus kullanın
Eğer sözlerinizde kafiye şemaları kullanmayı gerçekten seviyorsanız, bir eş anlamlılar sözlüğü en iyi arkadaşınız olacak. Sözlerinizde uyandırmaya çalıştığınız bir kelimenin veya hissin eş anlamlılarını bulmak için kullanın. Eş anlamlılar sözlüğü kullanmak sadece daha iyi şarkı sözleri yazmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda kelime haznenizi ve okuduğunu anlama becerinizi de arttırır.
Bütün kitap kütüphaneleri, lirik sanatı üzerine yazılmıştır ve lirizm kendi başına akademik bir çalışma alanı haline gelmiştir. Fakat sağlam bir lirist olmak için derslere katılmanıza gerek yok – bağımsız bir çalışma ve pratik yapmak, bu harika işi öğrenmek ve ustalaşmak için fazlasıyla yeterli.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.