Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Elma Şarabı Nasıl Yapılır.

25.01.2019
1.289
A+
A-
Elma Şarabı Nasıl Yapılır.

Elma Şarabı Nasıl Yapılır.
Elma şarabı imalinde kullanılacak elmalar, ağaçlardan el ile toplanmalıdır. Her elma bir bezle tertemiz silinir. Bir makine yardımı ile elmalar ezilir ve ezme bir fıçı içerisine doldurulur. Fıçının altındaki kapak deliklidir. Bu kapağın altında bir filtre ve onun altında da toplanma kabı mevcuttur. Böylece bir miktar süzülen elma ezmesi vakit geçirmek sizin preslere konarak suyu çıkarılır. Çıkan su ağzı açık fıçılara doldurulur. Her fıçıya kardeşinden 5 cm  yukarıda olmak üzere birer musluk takılmıştır. elma suyunda fermantasyon –tahammür- alametleri gözükür gözükmez (Şıra sathında hava kabarcıkları ve koku) şarap derhal serin yerlerde muhafaza edilmek üzere yeni fıçılara aktarılır. Bu sefer fıçılar tamamı ile doldurulur. Fermantasyon devam ederken şıra sathında teşekkül eden Kaymak her gün bir kaç kere alınır.
 fermantasyon durur Durmaz şarap yeni fıçılara doldurularak doldurularak fıçı tapaları kapatılır. Bu vaziyette elma şarabı kullanılacak hale gelmiştir.
Elma%2B%25C5%259Earab%25C4%25B1%2BNas%25C4%25B1l%2BYap%25C4%25B1l%25C4%25B1r
Elma Şarabı Nasıl Yapılır.
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.