Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Hafif Yağmurlu

Badana Nasıl Yapılır?

11.01.2019
1.176
A+
A-
Badana Nasıl Yapılır?

Badana Nasıl Yapılır?

Badana yapılacak bina yeni ise, derhal badana sürülmesi işine başlanabilir.  Evvela fırça ile iki kat astar badanası sürülür ve mümkünse badana makinesi kullanılarak son vurulur.  istenirse ince bir fırça ve bir mastar vasıtası ile duvarlara filato çekilir. fakat, banana sürülecek  duvarlar eski ise, evvela duvar satıhlarında mevcut eski badana bir tel fırça ve spatülle iyice kazınır.
Duvardaki badana, tutkallı badana ise, duvar satıhları iyice yıkanmalıdır.
Duvar sathında mevcut delik ve çatlaklar, alçı hamuru veya harcı ile doldurulur ve tesviye edilir.
Bundan sonra aynen yeni duvar yüzlerinde olduğu şekilde badana yapılır.
Yalnız eski duvar yüzlerine iki kat badana yapılması ekseriya kiyafet eder.

Kireç Badanası Hazırlanması.

Takriben 10 kg.  iyi cins sönmemiş kireç, kafi miktarda madeni boya ve 50 litre su münasip bir kap içerisine konarak ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve üzerine 300 g. kadar zeytin yağı da ilave edilerek elekten geçirilir. Badanaya ilave edilen zeytin yağı, sürülen badananın alttaki iyi bir şekilde yapışmasını sağlar.

Badana%2BYap%25C4%25B1lan%2BDuvar
Badana Yapılan Duvar.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.