Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Tütün Lekeleri Nasıl Temizlenir?

27.12.2018
441
A+
A-
Tütün Lekeleri Nasıl Temizlenir?

oda ya sinen sigara kokunu ne giderir

 Tütün Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Bu tarif gerçekten çok önemlidir. Çünkü 100 yıllık bir kitaptan el emeği olarak yapılan o döneme ait tarifdir.
Tütün lekesi nesıl temizlenir ve o lekelerden nasıl kurtulunur daha önce hiç okumadığınız ve hiç bir sitede yayınlanmamış tarifi okuokubil.com adresinde okuyarak uygulayacaksınız.
Tütün Lekeleri:
Mermerlerden leke çıkarılmasında kullanılan karışım şu şekilde hazırlanır.
960 g .kristalize trisodyum fosfat,4 litre sıcak suda eritilir. emaye bir kapta 360 g kireç kaymağı üzerine azar azar su karıştırılarak bir macun haline getirilir. Her iki karışım da bir tas kaba aktarılarak 8 litre oluncaya kadar üzerine su ilave edilir. İyice karıştırılır ve üzeri örtülür. Kirecin çökelmesi beklenir. Bu mayiden bir miktar alınarak talk tozu ile karıştırılıp macun haline getirilir ve mala ile 6 mm kalınlığında mermerlerin lekeli yerlerine sıvanır. Eğer bir fırça ile sürülecekse beher 450 g. talka bir çay kaşığı şeker ilave edilir,mermere sürüldükten sonra bir ağaç sürgü ile satıh kazınır. Bu macun çok kuvvetli bir beyazlatıcı olup metallere tesir ettiğinde etrafa bulaştırılmamalıdır.
Alıntıdır.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.