Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Su Kanalları Açılacak. Askerlik anım.

28.12.2018
1.184
A+
A-
Su Kanalları Açılacak. Askerlik anım.

Su Kanalları Açılacak. Askerlik anım.

Trabzon 48.piyade tugayı istihkam bölüğü bölük çavuşluğu yaptığım yer. Günlerden pazar Trabzon’a o kadar yoğun yağmur yağıyor ki anlatamam.Oturma ve eğitim salonumuzda çay demleyip pazar keyfi yapıyoruz ve yağmuru camdan seyrediyoruz çok da güzel oluyor ta ki tugay nöbetçi subayı kobra bölüğü astsubayı gelene kadar.
telsizden haber gelmiş tugayın depo bölümündeki drenajlar dolmuş açılması gerekiyormuş. Nöbetçi astsubay da kendi bölüğü yerine bizim bölüğe gelip nöbetçi çavuş kim diye sormaz mı? tabii benim diyerek ayağa kalktım. Bana yanına 10 asker al depo arkasındaki drenajlar tıkanmış müdahale et dedi ve gitti.
Bir pazarım var televizyon izliyorum kıdemli bölük çavuşuyum bu görev bana verilir mi?verilmez tabii fakat verildi yapacak başka bir şey yok çaresine bakmak lazım bende bizim bölükten hep çavuş olmak isteyen Vanlı bir tertibimiz vardı parkamı ve nöbetçi çavuş kolluğunu ona verdim ve gideceği,müdahale edeceği yeri tarif ederek bunları on asker ile gönderdim.

Bende koğuşa giderek eşofmanlarımı giydim gözlüğümü de çıkardım tekrar salona gidip çayımı içmeye devam ettim.
Kısacası nöbetçi astsubayı bizim bölükten olmadığı için beni tanımıyor hele ki gözlüğü çıkardıktan sonra hayatta da tanımaz.
Saatler geçti gelen giden yok biranda içeri nöbetçi astsubayı girdi elinde sigara birde çay bardağı yanımıza oturdu. Nerede bizim çavuş hala gelemedi sorun çok herhalde diye bizle konuşuyor. Dedim ki komutanım çavuşumuz beceriklidir birazdan gelirler…Bekledi bekledi baktı hala gelen yok oturdu oturdu gitti yanımızdan.

Yarım saat sonra bizimkiler geldi ellerinde kazma kürek sırılsıklam olmuşlar donlarına kadar işlemiş yağmur suları.Bir ara içim acıdı çay ikram ettim kurabiye verdim ödüllendirdim askerlerimizi.
Hep çavuş olmak isteyen her fırsatta bunu dile getirip içini çeken tertibim ede yağmurlu havada da olsa iki saatliğine çavuş olma fırsatı vermiş oldum. Fakat bu arkadaşlarımız drenaj temizleme esnasında çok yağmur sularında kaldıkları için bir kaç gün kendilerine gelemediler.

54841c0ef97adb14a88a066c

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.